top of page

8 stappenplan

Neem duurzaamheid in 8! Door middel van 8 stappen biedt het programma van INFRAKR8 bedrijven de ondersteuning om een duurzamere manier van werken te realiseren. Denk hierbij aan duurzaamheid op het gebied van strategie, vitaliteit, opleiding, HR, leiderschap, veiligheid, voorlichting en ontwikkeling. 

1. Plan.png

1. Plan

Wat is de koers van de organisatie voor de toekomst? Hierbij staan de missie, visie, kernwaarden en de bedrijfscultuur voorop.

4. Professionalisering.png

4. Professionalisering

Een doorlopend aanbod van opleidingen en ontwikkelmogelijkheden vormt een belangrijke bouwsteen voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

7. Presentatie en communicatie.png

7. Presentatie en communicatie

Je kan een goed plan hebben, maar als medewerkers en leidinggevenden niet worden geïnformeerd over dit plan dan komt het niet tot uitvoering. Een goede informatiestroom is daarom zeer belangrijk.

2. Personeel.png

2. Personeel

Het strategisch plan wordt vertaald naar een passend HR-beleid en passende HR-organisatie.

5. Preventie & veiligheid.png

5. Preventie & veiligheid

Hoe zorg je ervoor dat er duidelijke richtlijnen zijn op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu? En hoe zorg je ervoor dat deze worden nageleefd? Het is beter om te voorkomen dan te genezen.

8. Proactieve houding.png

8. Proactieve houding

Er kan een uitgebreid opleidingsaanbod zijn, maar dan moeten medewerkers daar wel gebruik van willen maken. Vandaar dat het belangrijk is om een proactieve houding te stimuleren.

3. Professioneel leiderschap.png

3. Professioneel leiderschap

Leidinggevenden vormen de brug tussen het strategische beleid en de ontwikkeling van de medewerkers. Cruciaal voor duurzame inzetbaarheid is dat alle leidinggevenden oog en aandacht hebben voor de medewerkers. 

6. Persoonlijke vitaliteit.png

6. Persoonlijke vitaliteit

Vitaliteit heeft alles te maken met de fysieke en mentale fitheid voor de lange termijn. Dit om uitval en ziekteverzuim voor te zijn.

bottom of page