Startdagen INFRAKR8 geven boost aan Duurzame Inzetbaarheid

Maak je mensen toekomstbestendig

De startdagen INFRAKR8 zijn het startpunt van het programma voor duurzame inzetbaarheid voor de bedrijven in de bestratingssector en MKB infra.

Maar liefst 22 bedrijven ontvingen de gratis voucher voor een bedrijfsscan en adviesgesprek.

Voucher.png

Het programma samengevat

Introductie

Namens MKB INFRA lichtte Pieter Boelhouwer, voorzitter commissie arbeidszaken en bestuurslid bij MKB INFRA op de startdagen in Amsterdam en Harderwijk de aanleiding van INFRAKR8 toe.  Theo Noorlander, verenigingsvoorzitter van STRAATWERK NEDERLAND deed dit in EIndhoven en Nieuwerkerk aan den IJssel. INFRAKR8 maakt onderdeel uit van een bouwbreed programma voor duurzame inzetbaarheid. Voor iedere medewerker is dit een belangrijk onderwerp, maar door de schaarste op de arbeidsmarkt wint het onderwerp ook aan belang voor elke ondernemer. Om toekomstbestendig te zijn als onderneming is het van belang om te investeren in de toekomstbestendigheid van je medewerkers. in het INFRAKR8 programma staan 3 thema's centraal: Kijk vooruit, Houd plezier en Werk veilig. 
 

Kijk vooruit

Wat voor vaardigheden hebben medewerkers nodig om bij te blijven? Hoe spring je tijdig in op nieuwe ontwikkelingen? Deze vragen kwamen aan de orde in de bijdrage van de ondernemers Kim Middelkamp en Joris van der Meer. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zijn onderwerpen als opleiding en ontwikkeling, milieu, veiligheid, vitaliteit en maatschappelijke betrokkenheid aan bod gekomen.
Kim Middelkamp is verantwoordelijk voor de ‘New Business’ bij Sallandse Wegenbouw B.V.
Joris van der Meer is al 30 jaar Algemeen Directeur bij grondverzet- en aannemingsbedrijf Van der Meer B.V. 

 

Houd plezier

Waar ligt de grens tussen een medewerker die af en toe chagrijnig is en een medewerker die structureel niet goed in zijn vel zit? Waar moet je op letten om problemen voor te zijn? Debbie van der Meulen en Remko Matsinger hebben het belang van energieke medewerkers en positieve psychologie aan de orde gesteld. Centraal stond het sturen en coachen op de bronnen van arbeidsvreugde. 
Debbie van der Meulen en Remko Matsinger zijn Dynamisch Verbinder bij Building Changes, een bedrijf dat organisaties in de bouwsector ondersteunt in ontwikkelprocessen, van strategie tot personeelsontwikkeling.

 

Werk veilig

Wat zijn de grootste risico's in de infrasector? Wat is de oorzaak voor de meeste uitval? Uitvoeringsorganisatie voor duurzame inzetbaarheid Volandis deelde naast verschillende cijfers ook praktische tips voor je bedrijf. Mariëtte Stam en Albert Kloosterboer, beiden werkzaam als Adviseur op gebied van Duurzame Inzetbaarheid bij Volandis benadrukten daarnaast het belang van de PAGO's (periodiek geneeskundig onderzoek) en de DIA-gesprekken.
 

Volandis

Volandis biedt werkgevers een integrale aanpak aan op het gebied van gezondheid, veilig werk en ontwikkeling van medewerkers. Er is zeer veel kennis beschikbaar die je als bedrijf kan inzetten, vrijwel kosteloos.

Tjeerd Willem Hobma, Algemeen Directeur bij Volandis, presenteert de mogelijkheden die Volandis jou als werkgever te bieden heeft.
 

De 8 stappen

Neem duurzaamheid in 8! Door middel van 8 stappen biedt het programma van INFRAKR8 bedrijven de ondersteuning om een duurzamere manier van werken te realiseren. Denk hierbij aan duurzaamheid op het gebied van strategie, vitaliteit, opleiding, HR, leiderschap, veiligheid, voorlichting en ontwikkeling. Kees van Dongen (Partner bij Personeelskracht) en Remko Matsinger (Dynamisch Verbinder bij Building Changes) hebben het 8 stappen plan toegelicht. Daarnaast lichten zij de mogelijkheid toe om een voucher aan te nemen voor een gratis scan en adviesgesprek aan te vragen. 22 bedrijven maakten hiervan gebruik. De gratis mogelijkheid is beperkt, maar er zijn plekken vrij, dus reageer snel met het aanmeldformulier. 

Download hier de powerpoint van de 4 regiobijeenkomsten.

Sprekers:

Pieter-Boelhouwer.jpg

Pieter Boelhouwer

MKB INFRA

Debbie van der Meulen.jpeg

Debbie van der Meulen

Building Changes

Johan de Krom.jpeg

Johan de Krom

STRAATWERK NEDERLAND

Mariëtte Stam.jpg

Mariëtte Stam 

Volandis

Theo Noorlander.jpeg

Theo Noorlander

STRAATWERK NEDERLAND

tjeerd-willem-hobma.jpg

Tjeerd Willem Hobma

Volandis

Kim Middelkamp.jpeg

Kim Middelkamp

Sallandse Wegenbouw B.V.

kees-van-dongen-480x485.jpg

Kees van Dongen 

Personeelskracht

Joris van der Meer.jpeg

Joris van der Meer

Van der Meer B.V

Remko Matsinger.jpeg

Remko Matsinger 

Building Changes